Dobrovoljno darivanje krvi - GDCK Jaska

 

Gradske akcije dobrovoljnog darivanja krvi

 

 

 

 

KALENDAR AKCIJA DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI

     Kalendar akcija dobrovoljnog darivanja krvi u  2019 godini

 

 

 

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi

 

Tradicionalna je i vrlo važna aktivnost za funkcioniranje Hrvatskog zdravstva. U toj aktivnosti Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko direktno je vezano za Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu u suradnji s kojim dogovaramo termine i broj potrebnih doza krvi.

 

Dodjela zahvalnica, prijam kod gradonačelnika

 

2. Edukacija mladih

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko organiziralo je u listopadu edukacije o dobrovoljnom darivanju krvi za učenike četvrtih razreda SŠ Jastrebarsko. Cilj ovih predavanja je bio educiranje i senzibiliziranje mladih da prepoznaju potrebu pomaganja drugima, a da pri tom ne traže ništa zauzvrat. Predavanja su obuhvatila osnove o Hrvatskom Crvenom križu kao glavnom organizatoru akcija darivanja krvi, te karakteristike i značajke samog postupka darivanja krvi. Nakon provedene edukacije akciji dobrovoljnog darivanja krvi pristupilo je čak 11 učenika.

U Tjednu Hrvatskog Crvenog križa 11 učenika je primilo zahvalnice od Grada Jastrebarsko i Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko za 1. puta darovanu krv. Svečanoj Jastrebarsko, siječanj 2016. Godine Godišnje izvješće o radu Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko za dodjeli zahvalnica prisustvovali su profesori i učenici, a same zahvalnice uručio im jegradonačelnik Zvonimir Novosel. Dobrovoljno darivanje krvi je najznačajnija djelatnost Crvenog križa, te je ujedno i ona koja troši najveći dio naših sredstava, a sve u cilju popularizacije dobrovoljnog davalaštva krvi i podizanju razine svijesti o potrebama i važnosti sigurne krvi i krvnih pripravaka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Obilježavanje Svjetskog dana darivatelja krvi 14.lipnja, Dana darivatelja krvi u RH 25. listopada, Županijska i gradska dodjela priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi 15.lipnja 2015.g. obilježili smo Svjetski dan darivatelja krvi, te smo tom prilikom željeli zahvaliti svim dobrovoljnim darivateljima krvi na njihovom daru života. Ovom prigodom Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko je organiziralo na Strossmayerovom trgu mjerenje šećera , krvnog tlaka i spirometriju. Isto tako bili smo domaćini županijske proslave obilježavanja Dana dobrovoljnih davatelja krvi 25. listopada u Jastrebarskom u UO „Rubin“.

Na proslavi su dodjeljena priznanja za jubilarne darivatelje krvi. Proslavi je prisustvovalo 170 darivatelja krvi, djelatnika Crvenog križa i volontera Društva Crvenog križa Zagrebačke županije. U ponedjeljak 23.11. u Centru za kulturu Jastrebarsko održala se svečanost povodomDana dobrovoljnih darivatelja krvi Grada Jastrebarsko. Ovom prilikom GDCK Jastrebarsko podijelilo je priznanja darivateljima krvi za 1,5,10,20,30,40,50,75 i 125 puta darovanu krv.