Novosti

“Humanost na djelu 2019.”

 

     U četvrtak 5.prosinca 2019. godine,  u prostoru Glazbene škole Jastrebarsko  Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko organiziralo je  izložbu „ Humanost na djelu 2019.“.

Izložba je obuhvatila djela slikara s Likovne kolonije održane u listopadu ove godine, dječje radove nastale na ovogodišnjoj Ljetnoj radionici održanoj u Jastrebarskom i Kreativnoj radionici održanoj tijekom ljetovanja u kampu Crvenog križa u Selcu. Slike nastale na ovogodišnjoj likovnoj koloniji biti će poklonjene darivateljima krvi koji će u 2020.godini krv dati 50, 75 i 100 puta.

Izložba je humanitarno prodajnog karaktera. Dječji radovi nastali na Ljetnoj i Kreativnoj radionici se prodaju, a prikupljeni prihod bit će namijenjen kupnji paketa hrane i higijene za naše socijalno najugroženije sugrađane.

Izložba će za građanstvo  biti otvorena u razdoblju od 5. prosinca 2019.  do 10. siječnja 2020.godine  pa svatko tko želi može doći i izabrati detalj koji će krasiti njihov dom, a njihov prilog će omogućiti da se mi pobrinemo za one kojima je to potrebno.

Pozivamo sve naše sugrađane da u ovo zimsko vrijeme dođu pogledati izložbu i da pokažu pravi duh Božića pomažući jedni drugima ,a osobito onima kojima je to najpotrebnije.

Izložba je otvorena na 5.prosinac kad je i Međunarodni  dan volontera, a mi smo našim dragim, vrijednim i dobrim volonterima  dodijelili zahvalnice za trud, vrijeme i humanost. Najaktivniji volonteri tijekom ove godine bili su nam Bruno Kozlina, Ines Fulir, Štefica Kozlina, Sara Bohaček, Bruno Stiplošek i Tena Novosel. Svi zajedno možemo biti ponosni na naše volontere jer svojom nesebičnošću, trudom  i voljom mogu biti primjer i uzor u današnjem društvu.

Gradsko društvo Crvenog križa ne čini pojedinac već svi zajedno svojim djelima možemo učiniti i više i bolje za našu Jasku i naše Jaskance.