Novosti

Inicijalna konferencija EU projekta „Zaželi u Jastrebarskom“

Dana 10. listopada 2019. godine održana je Inicijalna konferencija EU projekta „Zaželi u Jastrebarskom“. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 100%, a vrijednost je 3.261.794,42 kn namijenjenih za provedbu projekta.

Zaželi u Jastrebarskom je prvi EU projekt Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko i iznimno smo ponosni što smo projekt predstavili javnosti i medijima. Provedba projekta je započela 1.3.2019.godine i trajat će 30 mjeseci, do 31.8.2021.godine. Projektom je zaposlena koordinatorica projekta te 15 žena koje se brinu o 64 korisnika. Važno je istaknuti da zaposlene žene ovim projektom su osnažile i unaprijedile svoj radni potencijal, a naše korisnike smo potaknuli na socijalnu uključenost i povećali im razinu kvalitete života.

Projekt „Zaželi u Jastrebarskom“ je od iznimne važnosti i za Grad Jastrebarsko i za Općinu Krašić jer se naši korisnici nalaze u ruralnom području te su samim time vezani za svoje domove što im je ovim projektom i omogućeno da u njima ostanu te se na taj način sprječava deinstitucionalizacija stanovništva. Svaka od naših 15 žena njihova su „produžena ruka“ i od velike koristi što su i korisnici prepoznali i istaknuli da bez njih ne bi mogli. Važan im je svaki dolazak naših pomoćnica jer na taj način im je olakšan svakodnevni život, od odlaska po namirnice i lijekove do obavljanja raznih kućanskih poslova te svakodnevnog druženje i razgovora što je njima samima od iznimne važnosti.

Hvala i našim partnerima Gradu Jastrebarsko, Općini Krašić, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i Centru za socijalnu skrb Jastrebarsko na podršci, suradnji i zajedničkom trudu da se uvijek iznađe najbolje rješenje.

Hvala i Zagrebačkoj županiji koja je prepoznala važnost ovog projekta te su nam donirali vozilo potrebno za lakšu i bolju provedbu projekta.