Novosti

Ljetovanje u Kampu Crvenog križa „Selce“

Tradicionalno, kao i prijašnjih godina, GDCK Jastrebarsko je organiziralo odlazak 51 djeteta sa područja grada Jastrebarskog i općina Klinča Sela, Krašić, Pisarovina i Žumberka u vremenu od 30. lipnja do 7. srpnja 2019.godine.

Ove godine organizacija slobodnog vremena bila je organizirana tako da su bile osmišljene kreativne radionice, a vodile i osmišljavale su ih voditeljice. Cilj kreativnih radionica bio je da se kvalitetno i smisleno ispuni slobodno vrijeme djeci te da se međusobno bolje upoznaju i razviju svoje potencijale. Osim radionica djeca su imala organiziranu školu plivanja koju je vodio Ivan Markušić, student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu te su sva djeca dobila i diplome iz plivanja.
Djeca su imala organiziranu i jutarnju tjelovježbu, a u predvečerje različite društvene igre. U večernjim satima bio je organiziran raznolik sadržaj tako da smo imali Noć najluđih frizura, Karaoke večer , Soba čistunka, Sportska večer i Izbor za najbolji skok.
Djeca su  imala organiziran i poludnevni izlet na Šilo, na otoku Krku i tom prilikom smo obišli i vidjeli posebnost tog gradića na otoku Krku.
Voditeljica Martina Vojnović je odradila kreativnu radionicu i uložila mnogo truda u rad s djecom. Imali smo organiziranu radionicu pružanja prve pomoći, pod mentorstvom voditeljice Daliborke Turk na kojoj je i voditeljica Mihaela Čeh realističkim prikazom rana djeci približila stvarnu situaciju i pokazale im način pružanja pomoći unesrećenim osobama.
Ovo ljetovanje služi na čast i ponos općinama Klinča Sela, Žumberak i Pisarovina. Zahvaljujemo i tvrtkama Vode Jastrebarsko, Ceste Jastrebarsko, Veterinarska stanica Jastrebarsko i Ireks Aroma d.o.o.  na podršci.

Zahvaljujemo se divnoj djeci i divnim voditeljima jer je naša morska avantura i stvarno bila prava avantura, puna zabave, smijeha, soli i vjetra.