Novosti

Međunarodni dan starijih osoba – 1 .listopada

Današnji dan nam je poseban jer je Međunarodni dan starijih osoba  (1. listopada) koji se prema rezoluciji 45/106 Glavne skupštine Ujedinjenih naroda obilježava od 14. prosinca 1990. godine.

Ovogodišnji slogan Međunarodnog dana starijih osoba je „Putovanje prema dobnoj jednakosti“ (eng. “The Journey to Age Equality”). Na taj način želi se potaknuti zemlje diljem svijeta na razvoj strateških programa kojima će se unaprijediti zdravo starenje i kvaliteta života osoba starije dobi. Funkcionalno sposobna i zdrava osoba starije dobi može biti vrlo koristan član zajednice za prijenos znanja, vještina i radnog iskustva na mlađu dob.

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko je u suradnji sa PŠ Desinec ,  učiteljicom Snježanom Dugić i učenicima 4- tog razreda obilježilo Međunarodni dan starijih osoba. Školu su posjetile  učiteljice u mirovini Vere Boričević i Mire Tomićak .

Učenici su  tom prigodom pripremili kratki program te im izrecitirali pjesme i otpjevali pjesmice. Učenici su saznali kako su učiteljice  provodile dane dok su radile kao učiteljice te kako su oni kao djeca proživjeli svoje djetinjstvo i školu. Učiteljice su strpljivo odgovarale na sva njihova pitanja  te su im zaželjele da odrastu u poštene i časne ljude te da u svojoj obitelji uvijek nađu sigurnost i ljubav.