Novosti

LJETNE RADIONICE

LJETNE RADIONICE – U tjednu od 13.7. do 17.7.2015.godine održana je Ljetna radionica za djecu u organizaciji GDCK Jastrebarsko. Radionice su bile raznolike. Svakog radnog dana, u prijepodnevnom terminu od 09.30 do 11.00 sati u Centru za kulturu u Jastrebarskom, djeca su provodila dio svog slobodnog vremena baveći se različitim kreativnim aktivnostima, igrajući se i družeći.
Ciljevi ovog Programa bili su nadopuniti ponudu sadržaja za aktivno provođenje slobodnog vremena djece, omogućiti djeci kvalitetnu socijalizaciju na način primjeren dobi i razdoblju godine te omogućiti razvoj njihovih potencijala kroz poticanje kreativnog i stvaralačkog izražavanja. Sve što su male i vrijedne ruke izradile, ukrasile i napravile bit će izloženo na izložbi povodom Dana darivatelja krvi, 25. listopada, a bit će objedinjeno zajedno sa uratcima sa Kreativne radionice održane tijekom ljetovanja djece u Kampu Crvenog križa u Selcu i Likovne kolonije koja se tradicionalno održava tijekom Jaskanskih vinskih svečanosti.
Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko je iznimno zadovoljno odazivom djece,a svako dijete je primilo diplomu i maicu za sudjelovanje na radionici. Radionici su prisustvovala i djeca sa prošlogodišnje radionice, što znači da je voditeljica Irena Borojević osmislila zanimljivo i zabavno baš kako to djeca i vole.
Cilj ovog programa je aktivno provođenje slobodnog vremena školske djece, te poticanje kreativnog i stvaralačkog izražavanja, te omogučiti djeci kvalitetnu socijalizaciju na način primjeren dobi. Na radionicama je sudjelovalo 18 djece.