GDCK Jaska

GRADSKO NATJECANJE MLADIH IZ PRVE POMOĆI – 2023. GODINE

U subotu, 04.03.2023. godine održano je Gradsko natjecanje mladih iz Prve pomoći u Srednjoj školi Jastrebarsko. Natjecanje se provelo u cijeloj Hrvatskoj, sa ekipama podmlatka u Osnovnim školama i ekipama mladih u Srednjim školama.

Na području GDCK Jastrebarsko, natjecale su se ekipe podmlatka iz OŠ Kardinala Alojzija Stepinca iz Krašića, OŠ Vladimira Nazora iz Pisarovine, OŠ Klinča Sela i iz OŠ Ljube Babića iz Jastrebarskog. Ekipe mladih, čak njih četiri, natjecale su se iz SŠ Jastrebarsko.

Učenici su imali teme: Prva pomoć, Međunarodni pokret Crvenog križa, Hrvatski Crveni križ, Međunarodno humanitarno pravo.

Čestitamo ekipi OŠ Vladimira Nazora iz Pisarovine i mentorici, prof. Daliborki Turk te ekipi Matići iz SŠ Jastrebarsko i mentorici prof. Klementini Stepinac, na osvojenim 1. mjestima ovogodišnjeg Gradskog natjecanja. Navedene ekipe će sudjelovati na međužupanijskoj razini u Ivanić Gradu 1. travnja 2023. godine gdje će se natjecati najbolji učenici iz Zagrebačke i Sisačko Moslavačke županije.

Cjelokupno natjecanje je iznimno zahtjevno za organizirati pa se zahvaljujemo našim dragim volonterima, šminkerima, učenicima koji su pokazali svoje znanje te ostalim učenicima koji su sudjelovali u provedbi ovog natjecanja kao glumci i pomoć organizacije. Velika zahvala mentoricama i volonterima sucima te SŠ Jastrebarsko i ravnateljici Sonji Stipanović jer su bili divni domaćini, zahvaljujemo i Jamnici d.d. na donaciji te hvala i ravnateljici DCK ZŽ Drinki Sopta na dolasku i podršci na ovom natjecanju.