Zaželi s nama

24.4.2023. ZAVRŠNA KONFERENCIJA

U petak, 21. travnja 2023. godine, održana je završna konferencija EU projekta Zaželi s nama UP.02.1.1.16.0187.

Zaposlenice su prestale raditi 31.3.2023., ali se nadamo što skorijem raspisivanju natječaja kako bi nastavili provedbu ovog važnog i korisnog projekta i za korisnike i za zaposlenice.

Drago nam je što su prisustvovali svi dragi ljudi koji su bili podrška tijekom provedbe projekta i hvala našim partnerima Općini Krašić, Općini Klinča Sela, Općini Žumberak, Hrvatskom zavodu za socijalni rad područni ured Jastrebarsko i HZZ-u.

17.2.2023. “ZAŽELI S NAMA

Naše zaposlenice i naši korisnici zajednički rade, dogovaraju i uživaju, a najdraže nam je ipak kada same napišu osvrt na svoj rad i sam utjecaj projekta na korisnike.

Ovo je osvrt naše Branislave:

“Skupljamo fotke za inicijativu, nadam se da će koristiti sa obzirom da nas nema tko slikati. Meni je milo jer je deda Tomo rekao “kako lijepa fotografija”. Fascinantno je koliko naše prisustvo i empatija ostave sjećanja kod starije bolesne osobe. Deda se u zadnjih godinu dana osmijehne ponekad, a meni je drago i emotivno jer mi se nasmije svaki put. Vjerojatno i vi u svojim korisnicima pronađete “nešto”; za mene je briga o dedi Tomi velika odgovornost jer ono što nisam stigla pružiti svome ocu, pružam njemu. Postoje konekcije koje nas vrate među ljudima u svakom pogledu. Sa ovim projektom rastemo svi, to je moja zaključnica. Ugoda ostatak dana svima!”

9.2.2023. “ZAŽELI S NAMA

Evo, sve ovo vam je EU projekt “Zaželi s nama”

Naša draga djelatnica Dorotea danas slavi rođendan pa prenosimo poruku u cijelosti;

“Kad obaviš prvi dio posla i zoveš dragu korisnicu Jelu da provjeriš dali je kod kuće da dođeš kod nje.. Ona ti čestita rođendan i kaže da što se nje tiče imaš ostatak dana slobodno s obzirom da joj ne treba ništa hitno. Dođeš doma, uživaš u zrakama zubatog sunca i pripremaŠ nešto da imaš ako ti neko dođe. Odjednom čuješ kucanje na vrata… ii etoo iznenađenja, došla gosp. Jela na rođendan. Drage kolegice nadam se da i vi uživate u današnjem sunčanom danu i u svim ostalim danima koje provodite sa svojim korisnicima. Lijep pozdrav od nas!”

Mi ćemo se pridružiti čestitkama

„Zaželi s nama“

Samo mali djelić onoga što je EU projekt “Zaželi s nama”. Puno toga,ali najvažnije od svega ljubav i brižnost prema korisnicima te puno posla kako bi se korisnicima što više olakšao život i teški uvjeti u kojima žive. No, uvijek ima vremena za topli zagrljaj, kavicu i razgovor!

 

„Zaželi s nama“ – Inicijalna konferencija

22.12.2022. godine održana je Inicijalna konferencija za EU projekt “Zaželi s nama”. Ponosni smo na naše djelatnice koje prvenstveno brinu, ali i druže se i uživaju s našim i svojim korisnicima, a kako bi  im olakšali obavljanje kupovine, transport paketa higijene i slično, djelatnicama smo osigurali e-kolica (pletena kolica) financirana sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Hvala i našim partnerima na projektu CZSS Jastrebarsko, HZZ-u Područnoj službi Zagreb, Općini Žumberak, Općini Krašić i Općini Klinča Sela na suradnji.

 

„Zaželi s nama“ – Potpisivanje ugovora

Na projektu „Zaželi s nama“ zaposlilo se 20 žena ciljane skupine koje će skrbiti o minimalno 120 korisnika s područja grada Jastrebarskog te Općina Klinča Sela, Krašić i Žumberak. S novo zaposlenim djelatnicama, potpisali smo ugovore o radu 28.10.2022. godine, nakon čega su djelatnice krenule na teren na upoznavanje sa svojim budućim korisnicima.

                                                             Ponosni smo na novozaposlene žene te se veselimo provedbi projekta!

 

Naš drugi samostalni Europski projekt „Zaželi s nama – faza iii“

  1. rujna 2022. godine s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Zaželi s nama – faza III.Vrijednost projekta je 988.650,00 HRK, a navedenim projektom će se uz financijska sredstva iz Europskog socijalnog fonda omogućiti zapošljavanje 20 žena iz ranjivih skupina koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.Partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Jastrebarsko, HZZ područna služba Zagreb, Općina Krašić, Općina Klinča Sela i Općina Žumberak.