Zaželi – Uz nas sigurni

PROJEKT ZAŽELI IV – UZ NAS SIGURNI

Uvijek hvalimo naše volontere i sve s kojima surađujemo jer posao u Gradskom društvu Crvenog križa Jastrebarsko je raznolik, zanimljiv, intezivan, ponekad iscrpljujući, ali nadasve kreativan i ispunjavajući.

Ali došlo je vrijeme da i same sebe pohvalimo jer je potpisan ugovor za EU projekt “Zaželi-Uz nas sigurni” SF.3.4.11.01.0199

Svatko tko je ikada pisao projekt i sudjelovao u provedbi dobro zna da to nije rezultat jedne osobe već je itekako važan dobar tim u kojem smo jedni drugima međusobno podrška, a sve s ciljem dobrobiti za našu zajednicu i za naše sugrađane. Pred nama je velika odgovornost i obveza za provedbu projekta, ali naš mali “dream team/ Lucija&Dunja” vole izazove i stjecanje novih iskustava tako da smo spremne.

Naše Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko potpisalo je ugovor 1.4.2024.s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za provedbu četvrte faze projekta “Zaželi – Uz nas sigurni”. Vrijednost ugovora je 675.000,00 eura, a provodit će se u razdoblju od 30 mjeseci. Projekt je nastavak prethodnih, koji su se pokazali i te kako poželjnim i korisnim na našem području u smislu prevencije institucionalizacije onih kojima je potrebna pomoć u određenim životnim okolnostima.

Projektom je predviđeno cjelovito financiranje za zapošljavanje 15 gerontodomaćica ili domaćina do 28 mjeseci, do isteka ugovornog razdoblja. Riječ je o teže zapošljivim osobama iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Oni će usluge pomoći u kući i oko kuće, uglavnom staračkim i samačkim domaćinstvima, pružiti za 90 potrebitih korisnika s područja grada Jastrebarskog, općina Klinča Sela, Krašić i Žumberak pa su i partneri Crvenog križa u tom projektu Zagrebačka županija, Hrvatski zavod za socijalni rad, Grad Jastrebarsko, Općina Klinča Sela, Općina Krašić i Općina Žumberak. Zagrebačka županija će zaposlenim osobama osigurati regres za godišnji odmor i božićnice.

Više informacija možete pronaći u dokumentaciji ispod galerije.